Co-dependency: Van ongezonde afhankelijkheid naar gezonde afhankelijkheid - 2 dagen

 

We zijn allemaal in meer of mindere mate afhankelijk van elkaar. Alleen wanneer is dit gezond of ongezond? Het herkennen van ongezonde of zelfs destructieve patronen is de eerste belangrijke stap voor cliënten om zich te kunnen bevrijden uit deze patronen. Tijdens deze bijscholing krijg je inzicht in deze dynamieken en ga je werken met het begeleiden van cliënten door ze uit de disfunctionele afhankelijkheidsrelatie te laten stappen, maar ook hoe ze nieuwe gezonde verbindingen kunnen maken.

 

Wat kan je tijdens deze bijscholing verwachten?

 

Je leert het herkennen van Co-dependency bij cliënten in jouw praktijk. Hierbij zal je na deze bijscholing in staat zijn, om je cliënten uit de verstrikking van een ongezonde relatie te begeleiden door middel van o.a. innerlijk kindwerk en delenwerk. Het uitgangspunt hierin is de verbinding met het Zelf te herstellen en hierdoor beter leren inspelen op de eigen behoeftes.

Ook leer je werken met de 5 stappen die de basis zijn voor een gezonde relatie met jezelf en met de ander. Op een interactieve wijze worden handvaten aangereikt voor het herkennen van ongezonde patronen binnen partnerrelaties en gesprekstechnieken om de gezonde verbinding weer aan te gaan.

Over afhankelijk zijn wordt veel gezegd. In het boek: Verbonden, hechting & liefde (van Adam Levine en Rachel Heller) wordt de afhankelijkheidsparadox genoemd, waar wij helemaal achter staan:

 

“Hoe effectiever mensen afhankelijk zijn van elkaar, des te onafhankelijker en moediger ze worden” 

 

Voor wie?

Deze bijscholing is speciaal gericht op therapeuten en coaches die zich meer willen verdiepen in co-dependency.

 

Locatie:

Watermanstraat 114, Apeldoorn

 

Lestijden:

10:00 tot 17:00

 

Alle data: 1 en 2 juni 2024

Geaccrediteerd door de NBVH (incl. 6 PSBK) en de GRO