Het Innerlijk Huis - 4 dagen

 

Heb jij behoefte aan een nieuwe diepgaande techniek die je kan inzetten voor zowel kinderen als volwassenen? Dan is het Innerlijk Huis iets voor jou!

 

Tijdens deze bijscholing leer jij werken met het Innerlijk Huis, een fantastische techniek die op veel verschillende manieren kan worden ingezet. Het Innerlijk Huis is een metafoor voor jouw cliënt, waarmee je heel snel tot de kern van de problematiek komt. De wijze waarop jouw cliënt zijn innerlijk huis aantreft, is namelijk opvallend kloppend met zijn hedendaagse problematiek.

 

Voorbeeld 1:

De cliënt komt aan bij zijn innerlijk huis en ziet dat hij met geen mogelijkheid het huis in kan. Er zijn geen deuren aanwezig en een heel klein raampje waar hij amper door naar binnen kan kijken. Wanneer ik vraag naar zijn gevoel, geeft hij aan zich wat onrustig te voelen.

 

Nu zou je dan natuurlijk heel gemakkelijk kunnen zeggen: “creëer maar een deur zodat je naar binnen kunt” of “wat is er voor nodig om een deur te installeren?” Maar wanneer je dit doet, stap je over het probleem heen. Namelijk: wat maakt dat er geen deur is? Ofwel: wat maakt dat deze cliënt geen verbinding met zichzelf kan maken? Het innerlijk huis blijft een metafoor voor de cliënt zelf, dus wanneer deze niet naar binnen kan gaan, zegt dit iets over de verbinding met hemzelf.

Zoals je in het voorbeeld hierboven ziet, is het niet handig de oplossing aan te dragen, maar juist om te werken met dat wat er is. En dus aan de slag te gaan met de reden voor de “blokkade”. Wanneer je hier namelijk mee werkt, zal het innerlijk huis vanzelf veranderen.

 

Voorbeeld 2:

Wanneer je de cliënt uit het eerste voorbeeld vraagt: Herken je jezelf hierin? Vind je het lastig om verbinding met jezelf te maken? Dan geef je de cliënt de ruimte om z’n eigen patroon te (h)erkennen. Wanneer je cliënt dit (h)erkent, kan de vervolgvraag zijn: Is dat altijd al zo geweest?

Bij die laatste vraag stuur je langzaamaan richting de oorzaak van het probleem en kan je daarmee aan de slag. Zo kan het zijn dat je middels het innerlijk huis o.a. de volgende richtingen op kunt gaan:

– Innerlijk kindwerk
– Regressie / Reïncarnatie
– Ego versterking
– Energiewerk

 

Jouw eigen specialiteiten als therapeut of coach, kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met het innerlijk huis. Dat maakt dat deze techniek zo fantastisch is om toe te voegen aan jouw schatkist van technieken!

Meer weten over hoe een innerlijk huis sessie er uitziet? Lees meer in onze blog over het Innerlijk Huis.

 

 

Symboliek van het lichaam

Zoals je wellicht al wel merkt, bestaat het Innerlijk Huis uit symbolieken. Ons onderbewuste is er erg goed in om klachten als symbolieken te zien. Denk maar eens aan die beschermende muur, innerlijke blokkades, kleuren en energieën, dieren etc. En al die symboliek, vindt plaats en is voelbaar in het lichaam. Wanneer je het lichaam meeneemt in de koppeling tussen de symboliek en wat er in het lichaam gebeurd, vindt er lichamelijk(e) ontlading plaats. Zo krijgt de cliënt niet alleen inzichten, maar zullen emoties en lichamelijke blokkades de ruimte krijgen te ontladen. Zo is deze techniek dus ook uitermate geschikt om holistisch te werken.

 

Wat leer je tijdens deze bijscholing:

Naast dat je er een fantastische nieuwe techniek bijleert, leer je ook het belang van het werken met symbolieken. Je leert begrijpen wat diverse symbolieken betekenen en hoe je hier therapeutisch mee kunt werken. Ook leer je het innerlijk huis in te zetten als ego versterking, maar ook als brug naar diverse therapeutische interventies.

 

Voor wie:

Wanneer je al werkzaam bent als (hypno)therapeut of coach, is het Innerlijk Huis een hele mooie aanvulling in jouw schatkist aan technieken.

 

Locatie:

Watermanstraat 114, Apeldoorn

 

Lestijden:

10:00 tot 17:00

 

Alle data: 21 en 22 mei en 18 en 19 juni 2024

Geaccrediteerd door de NBVH en de GRO

Alle data: 5 en 6 november en 3 en 4 december 2024

Geaccrediteerd door de NBVH en de GRO